onsdag 31 mars 2010

Sälja osignad musik

Att sälja osignad musik är fullt möjligt.
Enklast är att låta artisterna göra det själva.Det som behövs är en site lik rockaffairs, som förövrigt är till salu. Där säljs redan osignad musik det som saknas är ett sätt att få siten känd och att banden skulle ha något med sig till spelningarna som fick folk att vända sig dit efter en spelning för att få tag i musiken. För att lösa det problemet behövs följande.

1. Siten jag tidigare nämnde.
2. Kontakt med ett tryckeri.
3. Ett liknade CD label program.

Artisten registrerar sig lägger upp det matrial som ska säljas själv.
Om artisten vill ha något att sälja på spelningarna. Så använder dom bara programmet för en CD folder, den folder som vanligtvis med följer en cd. Tillverkar själv en liten bok med bilder låt namn texter beskrivning av bandet. När det är klart så är det bara välja hur många x som man vill ha. Beställningen betalas och skickas direkt till tryckeriet. På tryckeriet förses varje liten bok med en kod som möjligör nedladdning. Kod serien skickas till site ägaren så den kan aktiveras.

Gorilla - Something's wrong with my radio


Om artisten tex väljer att ta 55 svkr för 15 låtar
så är vinsten direkt till bandet ca 40-50 svkr då böcker bara beskattas med 6% moms. Med en beställning på 100 "små böcker blir vinsten direkt till artisten 4-5000 svkr. Inköps kostnaden är bara 4-500 svkr. Att det här skulle fungera är jag överygad om förutom "betalningsviljan så är musik ihop med alkohol det bästa försäljnings tricket.

Det här sättet skulle fungera lika bra för etablerade skivbolag
Som insett att den fysiska cd-skivan är död. Att kostnaderna för att sälja musik och för logistiken blir marginella i jämfört med den gamla cd-skivan är ytterligare en fördel. Att folk dras till siten och upptäcker även de andra artisterna och kanske kan använda samma kod för några bonus låtar från dessa kommer underlätta även för de band som inte uppträder.Så nu behövs bara en driftig webtech med musik intresse så rockar det.
Kanske är det du?

Aktuellt i media
Hög tid för branschen att släppa sargen
Producenten RedOne satsar på Love Generation
Spotify lista "Fou des 50´s

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
Bloggar jag följde:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Svensson, Allians fritt.S Mer intressant Loke Jens.O Badlands Hyena Mina Moderatakarameller Fridholm.net

Inga kommentarer: