tisdag 23 mars 2010

Film Musik Böcker i Atg-maskinen

Det har under flera år varit möjligt att fylla på sin mobiltelefon med kontantkort via ATG-maskinerna. Att inte använda den möjligheten för att hyra film på nätet via tjänster så som headweb och SF-Anytime ute stänger 51-59% av konsumenterna som inte vill, kan eller har möjligheten att använda kontokort eller andra betal sätt för att köpa eller hyra digitalt matrial på nätet. Med en enkel konsoll som redan används i butiker för inköp av cigaretter och snus skulle man enkelt också kunna använda till att välja en film som man vill hyra på nätet eller välja den digitala bok man vill köpa på nätet. Efter ha tryckt ut en ean kod på det digitala media man vill ha så går man till kassan och får en kod på kvittot som man sedan kan använda för att se filmen eller ladda ned boken man betalt för. Att en sådan här tjänst inte existerar gör att 50% av konsumenterna antingen får klara sig utan digitala medier eller hänvisas till nedladdning på illegal väg.


Fördelarna med att hyra eller köpa sin film via atg maskinerna är många, inte bara slipper man glömma att lämna tillbaks den i tid. Rent logistiskt så slipper man en massa onödiga transporter och dyra avgifter för dom hyr filmer som nu hyrs ut på traditionell väg. Spridningen av nya filmer till hyr video butiker och de andra butiker skulle bli långt mer effektiv samt att filmerna aldrig skulle vara uthyrda allihop. Att det redan finns en uppbyggd distrubutions kedja gör inte saken sämre. Att valet mellan att köpa eller hyra den filmen man vill se skulle bli långt mycket enklare med ett sånt här alternativ är lätt att inse. Lika lätt skulle det vara att köpa sitt digitala musik album eller den digitala bok man vill läsa. Att det för konsumenterna redan är ett invant sätt att köpa eller hyra film gör det ännu lättare att introducera.

Bullet For My Valentine - The Last Fight


Att en fast månadskostnad ovan på bredbandsabbonemanget som kulturskaparna föreslår inte fungerar trodde jag att alla redan förstått. För var finns incitamentet för nyskapande i ett sådant förslag. Om meningen är att inget mer ska tas fram av alla kreaktörer och alla ska betala en fast månadskostnad för det som redan finns så fungerar det kanske. Men att det skulle finnas någon andledningen för kreaktörerna att göra något nytt finns inte i ett sådant förslag för man får betalt i vilket fall som helst då. Att det inte är mer integritetskränkande lagar som behövs utan nya sätt att få betalt för kreaktörerna som att använda atg maskinerna för att hyra eller köpa digital media kan inte vara svårt att förstå. Att målet med dessa integritets kränkande lagar inte är annat än att se till så att APB, IFPI och MPAA etc inte ska bli arbetslösa och deras vilja att påföra dessa lagar inte har någon annan uppgift än att se till så dom förblir oumbärliga för att upprätt hålla de lagar de själva gör allt för att tvinga på alla. Att dessa lagar inte säljer ett enda digitalt media och bara kostar en massa pengar för de kreaktörer som tvingas betala dessa organistioners fakturor utan att tjäna en enda krona tvärtom så är de endast en belastning för den marknad som de istället för att skydda gör allt för att förstöra.


Att det finns pengar att hämta för kreaktörerna på hyrvideo marknaden som omsätter hundratals miljoner per år än så länge skulle väl någon insett för länge sen. Om inte de varit så upptagna med den snedvridna debatt som bara handlar om hur många idiotiska lagar man försöker införa istället för att söka nya vägar att få betalt för digital media. Det spelar ingen roll för en kreaktör om upphovsrätten är ett år eller hundra år om man ändå inte kommer få betalt för det. Det enda som spelar någon roll är att få betalt. Jag skrev i ett tidigare inlägg om flattr och ett par andra sätt för att få betalt för digital media på nätet. Det är kreaktiva lösningar för att få betalt för media. Lagar och förbud orimliga 30 miljoners böter och fängelse straff är inte någon lösning för at få betalt för digital matrial på nätet tvärtom så förstör det bara marknaden för kreaktörerna. Någon gång måste väl branchen förstå att det är dags att göra Pontén oh hans gelikar arbetslösa och istället anställa de med kreaktiva lösningar för att få betalt för digital media på internet.


Min andra blogg
Hellre upplyst än nedsläckt

Bloggar
Kulturskapare eller Kulturkapare?
Kulturskaparna har fått tydligare konturer
De är skiträdda för Piratpartiet
Kulturskaparna

Osignade alternativ
Rockaffairs sell your music
TheIndie.biz
Urban Diva Magazine
Flattr

Från twitter
Headweb @m00ns Vi ska se vad vi kan göra ang. ATG-maskinerna. :)
10:33 PM Mar 14th via Tweetie in reply to m00ns

Bloggar jag följde:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Svensson, Allians fritt.S Mer intressant Loke Jens.O Badlands Hyena Mina Moderatakarameller Fridholm.net

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Peter Alvarsson sa...

Verkar inte helt enkelt att erbjuda betaltjänst via ATG-maskiner men vi ska fortsätta undersöka saken. :) Kul att du är engagerad! //Peter, Headweb.com

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Attaans trisst i så fall.
vet inte hur många miljoner människor som idag fyller på sitt mobil abb via atg. Men antalet som är intresserad av saker utan fysisk existens bör vara de samma.