lördag 11 april 2009

Wikileaks Tyska Domän och Censuren


Wikileaks har återigen blivit censurerat,
och det Tyska domän namnet ”wikileaks.de” har blivit avstängt ifrån den tyska domänregistreringen ”DENIC”. Att wikileaks tyska domän inte längre går att nå kommer som ett svar på att wikileaks publicerade den hemliga Australiensiska webbplats censurerings listan. (ACMA Australian Communications ans Media Authority.) Publiceringen av den hemliga censurerings listan skapade en hätsk debatt i Australien. Då den avslöjade att ofarliga och politiska hemsidor fanns på den hemliga listan. Det kommer troligen leda till att förslaget om att införa ett censurerings filter för webbplatser aldrig kommer nå den Australiensiska senaten.UPPDATERING!

IP Address 194.15.212.3x [Label IP Address]
Country Sweden
Region Stockholms Lan
City Stockholm
ISP Sveriges Television
Returning Visits 0
Visit Length Multiple visits spread over more than one day
VISITOR SYSTEM SPECS
Browser IE 6.0
Operating System WinXP

8th April 2009 13:10:14 Page View
8th April 2009 13:10:23 Page View www.google.se/search?hl=sv&q=scb 2008 barn tittar tv &btnG=S%C3%B6k&meta=
Hellre upplyst än nedsläckt: augusti 2008
16th April 2009 14:27:25 Page View No referring link
16th April 2009 14:27:35 Page View www.utredarna.nu/kjellrautio/2009/02/05/socialbidragen-har-redan-borjat-oka/
Hellre upplyst än nedsläckt
16th April 2009 14:43:14 Page View www.utredarna.nu/kjellrautio/2009/02/05/socialbidragen-har-redan-borjat-oka/
Hellre upplyst än nedsläckt
16th April 2009 14:43:17 Page View m00nster.blogspot.com/


http://www.b19.se/mediacreeper/name/site/m00ns.blogspot.com
http://www.b19.se/mediacreeper/name/site/m00nster.blogspot.com
Foto


Att Tyskland och Australien är de enda
västerländska demokratierna. Som offentligt överväger en sådan obligatorisk webbplats censurering. Och att den tyska regeringen slutbehandlade sitt egna förslag om en landsomfattande svartlistning av hemsidor. Kan vara bakgrunden till den Tyska polisens försök att stoppa wikileaks. Det trots att Tyska polisen så sent som förra veckan hävdade att de inte känt till wikileaks roll som internationell press organisation. Att den ursäkten i Der Speigel inte längre är en sanning efter den här attacken mot wikileaks är självklart. Att avstängningen utförts utan att webbansvarige kontaktats varken före eller efter avstängningen och trots att wikileaks på varenda hemsida har kontakt information så skriver DENIC att de inte fått kontakt med den webbansvarige. Nåt som knappast är sant om de hade försökt.

Wikileaks jämför själva i en pressrelease.
Att den här situationen påminner väldigt mycket om den rättsliga tvisten mellan den Schweiziska banken Julius Baer i fjol. Då Wikileaks hade publicerat dokument angående hundratals miljoner dollar som döljts av Baer under Caymanöarna truster. Det målet avsåg "wikileaks.org" vars domän tillfälligt stängdes av genom en domare i Kalifornien efter en ex-parte utfrågning av banken. Men materialet fanns publicerat på wikileaks andra domäner och efter synpunkter från Wikileaks advokater och 20 stora medierna och det civila frihets organisationerna, inklusive American Civil Liberties Union, de Reportrar för pressfriheten, EFF, Associated Press och Public Citizen, Så erkände domaren sitt misstag och hävde domslutet som stängt av wikileaks domännamn.

Det är bara två länder i hela världen
som har stängt av möjligheten att nå wikileaks och det är Tyskland och Kina. Jag själv censureras än så länge bara. Då min blogg förstörts av dit lagda robottexter från någon av Googles samarbetspartners. Som gör att min blogg inte syns i några sökningar. Samt att mina länkningar tas bort från alla större tidningar. Vad en sådan här utveckling leder till kan ni kanske själva räkna ut? Att censuren av min blogg pågått sen avslöjandet om den fatala felräkningen av elförbrukningen. Som gjorts till norm där ”skäliga kostnader gäller. Och som ger ensamstående och ensamstående med barn en fjärdedel av den skäliga elförbrukningen medan de med mer än fyra personer i familjen får alldeles förmycket el. Visar mer än väl vad sådan censurering leder till.

För de som kan tänka sig
att lämna en donation till wikileaks kan göra det här.

Mina bloggar
Hellre upplyst än nedsläckt
Barnens framtid

Aktuell media
Sverige är inte en demokrati längre
Operatör vill inte lämna ut kunders uppgifter
Vem kan vi lita på?
Franskt nej till fildelningslag
Blunder fäller antiterrorchefen
Allt fler vill vara anonyma på nätet
Sarkozy om piratnederlaget: "Löjliga manövrar"
Fildelarna fortsätter försiktigt
Påsketurer åt makten
Aftonbladets lojalitet
Skribenternas förakt för
Ipred stoppar bara amatörer

Referenser
Wikileaks.de DENIC
Deutsche Domain gesperrt.gulli
Police raid home of Wikileaks.de
Deutsche Wikileaks Domain ohne Vorwarnung gesperrt
Australia secretly censors Wikileaks press release

Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Svensson, Allians fritt.S Mer intressant Badlands Hyena
Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,

Inga kommentarer: