onsdag 29 april 2009

Från flashback tråden

Från flashback tråden:
För lite till få och för mycket för fler

Waste
Jag blir besviken på ditt kunnande du borde ha lärt dig något av det här för länge sen. ayanamii är mer som ett orginal än någon debattör lite glad över att han är på din sida faktiskt. Jag hade känt mig pinsam om läget hade varit det motsatta. Klara du nu av att förlora respekten bland dina kamrater och inte tänker låta det gå ut över mig. Om du inte klarar av att ta det här som en man bör du sluta läsa nu. För jag vill dig eg inget ont. Om du inte heller klarar av att anamma ärlighets genen i dig efter det här så bör du inte läsa mer.

1. sås, potatis panbiffar.
Du diskuterar på atom nivå i ett ämne som är som en mars resa.
Att den totala skillnaden du försöker påtala faller inom felmarginalen av vad en ny eller gammal spis använder i förbrukning vet du säker redan och bara löjligt att ta upp det. Att förhållandena lika gärna kan vara det motsatta beroende på vem som har den äldre spisen. Har du säkert också koll på.
Så tyvärr ledsen om jag sårar dig. Men det är väl dags för lite ärlighet nu.

2.kaffebryggare
att det tar lika långtid att brygga en full kanna kaffe och att det går åt lika mycket energi att göra det. Att det sen inte påverkar elmätaren alls hur många som sen dricker kaffet. Gör diskussionen bara löjlig. Men för att klara av det så säger vi att båda har thermos. Annars skulle få personers hushållet ta längre tid på sig att dricka upp kaffet. en kaffebryggare använder 0.8kwh.

3. dammsugare
Du resonerar återigen på atom nivå. Hur stor lgh en familj på mellan 1-3 personer har mot 4eller fler personer spelar inte så stor roll. Det som är viktigt är att dammsugaren inte använder olika mycket watt beroende på hur många som bor i lgh. En genomsnits dammsugare använder 2000w. Den är dock en stor ström "tjuv i ett hushåll. Men var du vill lägga för tid på dammsugning av en lgh är svårt för mig att veta. Men vi kan ta 10-12minuter per dag istället om det känns bättre? För en ensamstående sjuk mamma med ett barn. 12minuter per dag i 30 dagar blir 6timmar per månad = 12kwh/månad.Det delat i 30 dagar blir 0.4kwh/dygn. Om du klarar bättre av och leva med den siffran?

4. Kyl, frys, Tv
Nu är du också på atom nivå och helt ute och cycklar. Det enda du kan få något rätt för är att du börjar förstå att det som räknas är antal vakna timmar i hemmet inget annat. Att kyl och frys också faller inom felmarginalen på om de är nya eller gamla har du säkert redan förstått. Att ens ta upp det känns bara larvigt. Felmarginalen gör att förhållandet kan vara precis tvärtom än vad du försöker påskina. Att TVn inte drar olika mycket el beroende på hur många som ser på den påstår du iaf inte.
Att det är antal vakna timmar i hemmet som är det viktiga har du också förstått. Så om nu den sjuke, pensionär, eller ensamstående mamman måste tillbringa 24/7 i hemmet så medger du att det kommer påverka elförbrukningen mer än hur många som faktiskt bor i lgh. Med det så har vi slagit hål på det också. Då var det glödlamporna kvar bara. En låg energi lampa använder 11w/timme. 1lampa eller 10 lampor på dygnet runt kommer knappt upp i 1 kwh/månad. Så det är knappt värt att orda så mycket om.

Så med det har vi konstaterat att det som är viktigt är antal vakna timmar i hemmet inte antalet personer i hushållet. Det gör mer skillnad på elföbrukningen om någon sjuk sitter hemma dygnet runt och tittar på tv än 4 personer som är hemma och vakna 6timmar per dygn eller hur?
(10timmar jobb med resor + 8timmars sömn = 6timmar "vakentid i hemmet)
Den sjuke eller pensionerade
(16timmar vakentid i hemmet + 8timmars sömn)
En skillnad på 125% vaken hemmatid. Då de enligt dig ska göra ingenting?

Tv 140w/timme
Kyl äldre 150w/timme
Kyl ny 100w/timme
Frys äldre 200w/timme
Frys ny 120w/timme

Om du nu förstår det här så har du fattat att den största skillnaden ligger i antal timmar i hemmet och antal måltider i hemmet då matlagning är den största elförbrukaren i ett hem.
måltid snålt räknat 2kwh x 3 = 6kwh/dygn
Måltid högt räknat 3kwh x 3 = 9kwh/dygn

På det ska de 0.4kwh/dygn för dammsugning läggas.
En kaffe bryggare använder enligt uppgift 0.8kwh/timme.

Få nu ihop alla dessa siffror släng på antal glödlampor och tv tid samt kaffebryggningar och vad helst mer som kan anses skäligt tt ha i ett hem. Klockradio, mobil laddare, härfön, akvarium, video, ugn, spisfläkt, vattenkokare, strykjärn, stereo.

Klarar du inte av att få ner förbrukningen till nära 150kwh/månad nu. Så är det väl dags att din ärlighets gen får ge sig till känna? För gamla, sjuka ensamstående och ensamstående mammor samt garanti pensionärer får lida. Något som jag tror varken du eller jag vill? Om du kommer fram till samma som jag kan vi nog lösa resten med. För du vill säkert ingen illa med flit.

Till hjälp kan du använda den här
http://iis.energiradgivningen.se/misc/www/kalkyler/hushall/hushall.aspx

Brev svar från konsumentverket
http://s190.photobucket.com/albums/z134/moonzhine/?action=view¤t=Konsumentverketssvar.jpg


Lycka till

Mvhbloggat av mig:
Vem ska ha den sista kilobyten?
Slipper vi skitlagarna nu? Musiktjänsterna och en framtid Va fean är Gratis för nåt? Speltillverkarnas anpassning APB IFPI RIAA ett HOAX? Out Off Line
Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, Allians fritt.S Mer intressant Badlands Hyena
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: