torsdag 5 februari 2009

Utsatta bortglömda ungar!

Barnen
Dom du ser leker utanför dagiset eller kanske dina egna barn som kommer fram och kramar dig när du kommer hem. Det är inte dom det handlar om men dom är precis likadana de barnen som spärras in på hvb hem.(Hem för vård av barn).Socialstyrelsen har äntligen blivit klar med den första utredningen någonsin av hur de här barnen tas om hand. Som jag sa redan 2 november att det inte kommer bli någon vidare vacker läsning och tyvärr har jag rätt.

Kollade i sydsvenskan och hittade:
"Utsatta barn sviks".syd.se
där har Tobias Krantz och Gilbert Tribo skrivit:
Den sociala barn- och ungdomsvården i Sverige är ett gigantiskt misslyckande; alltför många barn och ungdomar får inte det stöd och den trygghet de behöver. Den granskningsrapport som Socialstyrelsen nu presenterar måste leda till eftertanke hos landets kommunpolitiker. Det är ett politiskt ansvar att se till att varje placerat barn får sina behov och rättigheter tillgodosedda. "

The Creepshow - The Garden


Nu vet jag inte vem Gilbert Tribo är men Tobias Krantz är den som precis skrivit att det behövs hårdare tag mot dom här barnen och i fängelse ska dom. Antingen är han sjuklig eller så förstår han inte att det är samma barn han pratar om.Kanske är det vad menas med "ansvaret för de glömda barnen". Att sätta dom i fängelse? Tobias Krantz har också skrivit en rapport."Rensa ut flummet från den sociala barn- och ungdomsvården." Vad barnens nya befriare menar med att han under flera år som politiker totalt negligerat men nu vill rensa ut måste väl då vara sig själv? För det är politiker som har bestämt hur dessa stackars barn ska få ha det själva vården följer politikernas beslut. Att det här är den första utredningen någonsin ör inte den undersatta kvalliten i den vård barnen emottagits fel.

Stora brister på behandlingshem.ab.se
Behandlingshem måste bli bättre på att förebygga övergrepp och misshandel.
Vart tredje hem brister i säkerhet. Vi måste skapa en verksamhet som håller hög kvalitet i hela landet, säger folkhälsominister Maria Larsson. Endast 55 av 363 HVB-hem för ensamplacerade barn uppfyller kriterierna.Eftersom det förekommer att barn och ungdomar utsätts för övergrepp och misshandel i verksamheten, förklarar hon och berättar att det främst är barnen som utsätter varandra för övergrepp.Bara en låg andel av behandlingshemmen uppfyller granskningens kriterier som rör säkerhet, kvalitet, utbildning, hälsa, delaktighet och känslomässiga och sociala behov. Endast 55 av 363 HVB-hem för ensamplacerade barn uppfyller kriterierna.

Som Aftonbladet skriver också som många andra:
"Skyddet för barn måste stärkas.ab.se"
Något som skulle vara en självklarhet och rutiner för det skulle ha funnits för länge sen.

Minns du det som stog i början?
"Dom du ser leker utanför dagiset eller kanske dina egna barn som kommer fram och kramar dig när du kommer hem. Det är inte dom det handlar om men dom är precis likadana de barnen som spärras in på hvb hem."

Mer från mig:
Vad ska det bli av barnen av vår tid
Hell-O-Win Hur illa får Det Bli?
Hel-o-win eller Fel-O-Grin så Illa det är
Det här Samman-Brottet måste få bli det sista!
Kvällsöppet om att tvångsomhänderta barn
Wow Jag har rätt! =o)
Om man ändå var så mycket bättre..
Finns mer i ämnet i bloggen.
Hellre upplyst än nedsläckt

Aktuellt
Skyddet för barn måste stärkas.svd
Skyddet för barn måste stärkas.dn
RFSU-Övergrepp på hvb hem väntade.newsdesk
397 HVB granskade - resultaten.socialstyrelsen
Säkerhetsbrister på HVB-hem.sr
Socialtjänsten: Ansvaret kan aldrig delegeras.dn
Brister i säkerheten på HVB-hem i länet.sr
Urusel socialtjänst ifrågasätts!
Socialstyrelsen ska ta över "ansvaret" för tillsynen över kommunernas socialtjänst. Enligt Maria Larsson (Kd), äldre och folkhälsominister är vår socialtjänst idag ovärdig sitt namn, då varken barn äldre och funktionshindrade inte garanteras den service de har rätt till.

Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant Jens.O Badlands Hyena
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,
PS. Blockera min länkningar säger mer om dig än om mitt inlägg.

4 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

www.socialombud.se