tisdag 17 februari 2009

RTS kräver att all rättighets skyddad media ska tas bort från internet

Press realese från RTS

Aktions grupp RTS kräver att all rättighets skyddad media måsta tas bort från internet. Osäkra källor har träffat tales mannen/kvinnan från aktions grupp RTS med många kända och okända aktioner bakom sig. Tales mennen/kvinnan säger att nu får det vara slut på bråket i sandlådan och för att lösa problemet så verkar den enda vettiga lösningen vara att ta bort all rättighets skyddat matrial från internet.

Olika källor säger att blir vi av med dessa profitörer och deras tvångslagar och hot så kan den nya generationens kreaktörer få verka och frodas utan dom begränsningarna och integritets kränkande lagarna som annars kan bli verklighet. Att deras media matrial inte är anpassat för den nya tekniken och utvecklingen gör att dom kan få verka utanför marknaden internet faktiskt utgör. Att Maria är internet människa som Imperiet sjunger om är klart då hon varken har koll på dag eller månad. Men inte vill hon ha någon rättighetshavare springande i sitt sov rum för det.

Imperiet - I hennes sovrum


Att det står nya kreaktörer beredda att äntra scenen så fort dom gamla stofilerna lämnar är myspace ett bevis på om inte annat. och även om TPB rättegången kan få en rätt lustig slutkläm säger olika källor efter ha kontrollerat TPBs användar policy på deras hemsida. Där kan man läsa.

"Trackern får ej användas av någon med intentionen att kontrollera användande, logga ip-adresser eller något annat som vi kan uppfatta som intrång i privatliv eller förstörande/försvårande av service för trackern. Om du inte är säker på om detta skulle vara applicerbart för ditt användande, kontakta oss då för godkännande."
Och sen står det:
"Vi förbehåller oss rätten att ta ut en avgift för användandet av trackern om denna policyn ej följs. Kostnaden består av en grundavgift á EUR 5 000 plus bandbredd och andra kostnader som uppstår pga detta."


Att det i praktiken skulle betyda att hur än rättegången slutar och vad domen än blir så skulle motparten bli skyldig TPB 5.000 eur är en rätt hisnande slutkläm på något så urbota dumt från begynnelsen. Att ifpi också erkänt att dom seedat upphovsrätts skyddat matrial inför stående rätt gör dom antingen till brottslingar eller så har dom fått tillstånd och då måste det utdelade matrialet nu ses som "fritt". För att inget lagbrott skall ha begåtts.

För mer ingående rapportering och artiklar hänvisas ni
till dessa intelligenta bloggare och artiklar.
Sluta angripa Pirate Bay.Lotta.Gröning.Ab.se NY
""Rättegången mot Pirate Bay har inletts. Den känns märklig, ungefär som en kamp mot väderkvarnar.""
Artiklar i ämnet
Rättegången är bara början på kampen.dn
De åtalade oberörda.svd
Piraterna har en hel del att förklara.svd
Ny tid kräver ny upphovsrätt.svd
Rättegången är bara början på kampen.dn
"Fildelning ska vara lagligt".dn
Gratis är bra?.etc
Världen följer rättegången.ab
Världens blickar riktas mot Sverige.syd
Prejudicerande pirater.syd
Min andra blogg
Hellre upplyst än nedsläckt
Aktuella Bloggar
Scaber Nestor Lars-Eriks.blogg Jens.O Björn Wadström Oscar.S.på 24 Farmorgun i Norrtälje Opassande Svensk myndighets kontroll MinaModerataKarameller Sam Sundberg
För mycket till fler och för lite för en!
För mycket till fler och för lite för en! Del 2
Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant Loke Jens.O Badlands Hyena
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,
BONUS
Jag brukar jämföra det här med bil industrin och hur det går för dem nu.
1. Jag har inte sett någon representant för media industrin stå utanför Volvos fabriker och berättat för dom som får sparken hur de ska tjäna pengar nu. Således tänker jag inte heller komma med några förslag så som abbonemang el dylikt. Vill de tjäna pengar får dom göra på samma sätt som fabriks arbetarna får göra nu.
2. Det är förvånande hur mycket pengar och krut det går och lägga på något som gynnar så få. Om bil industrin fått samma stöd hade det inte varit någon fara med jobben på vara sig Volvo eller Saab.
3. Finns det inte längre någon marknad för bilar så är det väl rimligen likadant med media?
4. Ingen stog och grät vid dörrarna till tryck pressarna när alla typsättare försvann på grund av att journalisterna fått datorer och kunde göra deras jobb...
5 Utveckling är något positivt hade inte kolonisatörerna anpassat sig och utvecklats hade dom då fortfarande fått hålla slavar?
End: Reclaim Thä Sandlåda. RTS

Inga kommentarer: