torsdag 19 februari 2009

När är det dags att avslöja hemligheten?


Har vi inte lurat dom länge nog?

skivindustrin har förlänge sen bestämt sig för att springa mot sin egen undergång. Ska vi bara klättra upp i vårat klätterträd och drömma om Emma medans våran integritet inskränks? Media industrin är på väg mot sin egen undergång. Med sig på vägen tar de vårat privatliv. Något som är långt allvarligare ån den upphovsrätt de säger sig försvara.

Den som tror på det skit snacket ska fråga sig varför
skivindustrin tagit bort en massa musik från Youtube, Spotify och Lastfm. Tänkte skriva att det finns inte någon om tror att det är någon artist som inte "vill" visa upp sig eller låta sig lyssnas på som bestämt att de inte vill vara med. Tyvärr finns det de som tror att "Utan upphovsrätt åter till furstens välvilja". Vi andra sitter och väntar på att få se vilka pionärer som är först med att hitta på ett sätt att fylla det tom rum ärtorna lämnade när de tog bort den bolags ägda musiken.

Kalles Klätterträd - Intro


Ledaren i Barometern
återspeglar precis den syn media industrin hade 2005.
"Den inställningen säger ganska mycket om hur många fildelare tänker. Det de gör är i princip samma sak som att plocka andras äpplen eftersom staketet runt trädgården var så lågt.Vill vi behålla ett kulturliv som ger självständighet åt kulturskaparna, och låter dem arbeta på mångas villkor i stället för på fås, då är den säkrade upphovsrätten A och O."

Behöver man fortfarande kommentera saker som hävdades 2005?
"som att plocka andras äpplen eftersom staketet runt trädgården var så lågt."
Tjena Barometern välkommen upp under den sten ni bor under. Vi här ute i vida världen vill gärna träffa er. Ni liksom SVD måste väl den absoluta gräddan av kunnande nere i källaren i ämnet? Kanske skulle ni bry er om framtiden som skapas där. För ni har missat intressanta saker som:
Du värderar inte Google mindre för att den är gratis” eller "Gratisvärldens utmaningar". Där i finns framtiden någonstans.

Nu när media bolagen inte längre låter oss lyssna på de artister de tagit rättigheterna ifrån. Så hoppas jag att de som insett vart hän det är på väg redan jobbar på en lösning för att de nya osignade artisterna som själva äger sina rättigheter ska kunna ta det tomrum skivbolagen själva skapat på sin väg mot avgrunden. Nån som förstått att "gilla läget" är Anders Mildner på syd svenskan.

Black Ingvars - Kalles Klätterträd


"När konsumenterna envisades med att välja filer framför cd-skivor, gjorde inte bolagen det naturliga (att snabbt som tusan börja sälja vad publiken efterfrågade) utan förklarade i stället krig mot sina kunder. De försökte på alla sätt hindra filer från att användas. Där någonstans blev fildelningen en konsumentfråga. Tidiga tjänster som Napster och Mp3.com hade gjort nöjesbranschen livrädd. Den ekonomiska dippen fick bolagen att agera allt märkligare. 2005 avslöjades att Sony BMG smugit in ett spionprogram på sina cd-skivor, som inte bara kunde skada användarnas datorer – utan också sände information om datorn tillbaka till skivbolaget. När skandalen var ett faktum svarade bolaget med att skicka ut ett program som skulle ta bort spionprogrammet. Men det enda som hände var att man inte längre kunde upptäcka spionprogrammet."
Pirate Bay-åtalad tog poängseger.DN

Kommenterat hos Scaber nestor
MinaModerataKarameller
"För mig handlade bojkotten om att inte gilla läget, som att inte gå till en restaurang som serverar äcklig mat på skitiga tallrikar, elelr gå till en affär där expediterna är otrevliga eller står och snyter sig bland bullarna (det senare har hänt)
Hellre upplyst än nedsläckt
"Håller med Mary och gillar uttrycket =o)
Spotify och lastfm har hittat ett sätt att få betalt liksom youtube börjat med reklam i videosarna. Synd om de artister som inte får vara med pga att bolagen som äger deras arslen vill ha mer betalt. Men troligen får man väl se det som en utfasning av det gamla. Iom att bolag ägd musik tagits bort från siterna har de snällt lämnat en lucka för nya artister istället. Så kanske ska man vara glad för deras kortsynthet...."
Björn Ulvaeus om snyltarna
Björn Ulvaeus, fildelningen och skattefusket på 87 miljoner
PS. Björn måste man vara så förbannat gniden?
Scaber Med i Syd Svenskan
Farbror Skabbe i Sydsvenskan - Om nätverket "Svart Måndag"
Juridiken liknar science fiction.svd
"Pelle Snickars är forskningschef på Kungliga Biblioteket
Att delar av kulturindustrin idag ägnar sig mer åt att jaga folk som fildelar än att bygga upp legala och kreativa affärsmodeller är och förblir en gåta. Precis som den en gång förhatliga videotekniken på tio års sikt räddade Hollywood från ruinens brant, finns förstås pengar att tjäna. Sajter som Spotify pekar med hela handen vart utvecklingen är på väg,"
350.000 använder Spotify.dagensmedia
"Musiktjänsten Spotify har sedan starten hyllats unisont - och idag använder 350.000 tjänsten i Sverige. Men borttagen musik och program som tar bort reklamen kan hota framfarten."
När ska någon berätta för skivindustrin den
hemligheten att de springer mot sin egen död?


Vi andra lägger oss i klätterträdet med en 600kronors Whiskey
Som enl IDG ändå är mindre skatt på än en CD-skiva.
Lobbyister, kopiering, IPRED1 och Whisky.Jens.O
Min andra blogg
Hellre upplyst än nedsläckt
Aktuella Bloggar
Scaber Nestor Lars-Eriks.blogg Jens.O Björn Wadström Oscar.S.på 24 Farmorgun i Norrtälje Opassande Svensk myndighets kontroll MinaModerataKarameller Sam Sundberg
För mycket till fler och för lite för en!
För mycket till fler och för lite för en! Del 2
Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant Loke Jens.O Badlands Hyena
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
De Två drakarnas kamp kom av sig.
I´m a twitter....

4 kommentarer:

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Blask Blogg Om Bloggeriet
Nytt på Hellre upplyst än nedsläckt

Anonym sa...

Missa nu inte Blask Blogg Om Bloggeriet..
Coolt som fean med lite ny tänk,

scaber nestor sa...

Bra inlägg :)

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Får hoppas Emma har humor =o)
Kom liksom auto med klätterträdet.
Läsa utvecklings bloggarna ger en hel del uppslag