måndag 12 januari 2009

smittade av datavirus

Sjukhus smittade av datavirus.dn.se
""Ett allvarligt och mycket svårbekämpat datavirus har drabbat livsviktig medicinsk-teknisk utrustning på sjukhus i Region Skåne, landstinget i Skåne län."

Obekräftade källor Säger att alla motmedel används för att stoppa viruset.(Dropp har satts in och även lavemang. M0demen har fått riktiga genom körare med defilibratorn. Så om inga komplikationer inträffar så kommer dom klara sig. Dock är ett Team av unga arga hackare på väg ner till Skåne för att hacka loss skåne från Sverige som en extra säkerhets åtgärd.)

Homestar - Virus Alert

Alternativ låt:
Weird Al Yankovic - Like a surgeon

Jag ser mycket allvarligt på detta. Det är en ökad risk för patienterna, i och med arbetet och behandlingen fördröjs. Det säger säger Lars-Olof Almquist, medicinteknisk chef i Region Skåne, till DN direkt efter ett krismöte på lördagen med it-ansvariga och ledningsgruppen i Region Skåne. (Red.Not: hur arrangerar man ett krismöte? Lämpligare torde vara att ha ett möte om krisen.)

Ystads allehand fyller på.
"Nätverksmasken, som döpts till W32/Downadup, har orsakat problem med inloggning och hantering av e-post. Trots att viruset visat sig vara knepigare än förväntat att eliminera hade antalet virusdrabbade datorer under söndagen minskat från 10 000 till cirka 500."

(Otroligt vad avmasknings piller är effektiva rapporterar obekräftade källor.
Men för att vara på säkra sidan så har övervaknings systemet fått ett eget rum med dörr-sluss och är där med under karantän.)

"Vi har isolerat övervakningssystemen för att minimera risken för ytterligare spridning. För patienterna innebär virusangreppet ingen fara. Det är inga akuta eller för patienten kritiska funktioner som drabbas, säger Lars-Olof Almquist, medicinteknisk chef för Region Skåne i ett pressmeddelande. rapporterar.Hd.se"

Kvälls-posten.se
Ett svårbekämpat datavirus har angripit delar av utrustningen på universitetssjukhuset i Lund och Hässleholms sjukhus. Viruset är extra svårt att bli av med eftersom det ändrar form och dyker upp på nytt, rapporterar Sveriges Radio Malmö. (Red.Not: Det kan förklara svårigheten med att bli av med virus-masken då den inte bara är mask utan mask-rad virus.)

Syd.svenskan
Rapporterar också att
"Kändisars bloggar hackade på Twitter" tydligen har:
Vissa av sajten Twitters kändaste bloggare, däribland Barack Obama och Britney Spears, har hackats. Att något så här jävulskt kan ske gör att vi på Red är oroliga för Obama. "För på Barack Obamas blogg låg en länk till "gratis bensin" ute. (Red.Not: Vi är nu väldigt oroliga för att Obama nu ska tro att bensin verkligen är gratis.)

Kanske har newsdesk lösningen på problemet:
F-Secure Exploit Shield skyddar mot zero-day-attacker
(Vi på Red undrar om dom också har en lösning på "one-night-stands". Då det rapporterats om virus unfektioner dår med.)
"F-Secures nya Exploit Shield skyddar mot skadlig kod som drar nytta av så kallade "zero-day"-sårbarheter, som till exempel säkerhetsluckan i Internet Explorer som utnyttjats under den gångna veckan. F-Secure Exploit Shield finns att hämta hem helt utan kostnad redan idag."

F-Secure om masken och verktyg för att ta bort.

Skulle ni ändå känna er osäkra har vi lösningen här:
"Smitt-fri-uppkoppling"

Min viktigare Blogg


Bloggar jag följer: Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , Red önskar oxå att Obekräftade källor kunde byta namn så han släpptes på flygplanen.

4 kommentarer:

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

korbergschottenius
puss =o)

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

skumt att mina inlägg inte knuffas till dom ovan längre.

Havsglimten sa...

Hahaaa den var bra...nog händer det en del märkligheter allt.

m00ns Hellre upplyst än nedsläckt sa...

Märkligt var vår reporter
Obekräftade Källor
Finner för konstiga saker.