lördag 31 januari 2009

Skydda dig från övervaknings samhället

Osäkra källor gör gällande att artikeln i aftonbladet "Vågar du lyfta luren nu?" slagit igenom och ingen vågar längre lyfta luren till tips telefonen på aftonbladets redaktion. Risk finns för att tidningen kommer se tunnare ut i framtiden tack vare vårat övervaknings samhälle. Sen följer en detaljerad förklaring hur den fungerar ...nog.
"HP Dragon – så funkar den (nog)
Tänk dig att var gång du ska ringa ett mobilsamtal, skicka ett sms, mail, chatta eller på annat sätt kommunicera på nätet, så dyker det upp en kontrollant som noterar vem du kontaktar, var du befinner dig samt när du ringer. Detsamma när du mottar samtal eller elektroniska meddelanden. Alla dessa uppgifter sparas sedan mellan 6 månader till 2 år.
Låter det absurt? Möjligen, men det är detta som blir kontentan när EU:s datalagringsdirektiv ska träda i kraft i mars."

Men bröderna källor har hittat lösningen som kommer återställa makt balansen och normalisera samhället. Olika källor har fått tag i en högst hemlig instruktions video om hur man ska skydda sig. Kusinen otillförlitliga källor säger att andra tidnings redaktioner redan annamat instruktionerna i videon och sett till att skydda sig. Då vi inte vill att någon ska bli drabbad så visar vi videon här så ni läsare också kan skydda er.


How to Make a Tinfoil Hat - Click here for more home videos

Även DN.se tar upp problemet i sin artike:
Med örat mot masten.dn.se
Att dom inte pratar om moderaternas ideologi står klart efter ha läst några rader.
""I går presenterade Polismetodutredningen sina förslag om identifiering, kartläggning och avlyssning av trafik i mobil- nätet. Här finns många paralleller med FRA. handlar om hur, var och när polis, säkerhetspolis och tullverk ska få tillgång till uppgifter om vem som ringt vem, vad som sagts och i viss mån vem som varit var. Nivåerna är många, huvudkategorierna""

TINFOIL HAT! - vF16


Olka källor kan bara hålla med att det rör sig om "Huvudkategorier" eller iaf huvudsaken visade videon. Att det gäller att utestänga skriver svd.se om i
"Flera utestängs från FRA.svd.se"
"En rad myndigheter kommer inte att få tillgång till Försvarets Radioanstalts (FRA) signalspaning när den nya FRA-lagen träder i kraft, uppger Sveriges Televisions Aktuellt."
Obekräftade källor säger att det kommer delas ut folie-hattar till alla som utestängs från FRA. Fast otillförlitliga källor förnekar det bestämt.

Mer från mig
Etik och moral med politik blir skit
Hellre upplyst än nedsläckt
En uppstickare bland nätföretagen
Spännande Konsult Uppdrag Sökes
På Med Folie-Hatten så drar vi allihopa Från Plane...

Bloggar jag följer:
Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant
Badlands Hyena
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

hotel`cstrike> Vad behöver man för att få bort trojaner?
Irlut> Spartaner

Anonym sa...

Vilka är de här "bröderna källor" du nämner? Övervakningssamhället är ett ord, och maktbalansen likaså.