tisdag 9 december 2008

Saker som Saknar Svar

Marcus R says:
November 25th, 2008 at 9:38 am
#40 Nicke - Problemet är ju att definitionen av stöld kanske inte har anpassat sig för vårt moderna samhälle? Definitionen funkade kanske när man bara kunde se film på bio eller lyssna på musik på en konsert - men idag när digital spridning är så utbredd så blir det lite konstigt.
Vad är egentligen skillnaden mellan att snatta en skiva i butik jämfört med att tanka hem den från Piratebay - förrutom den fysiska biten?
#42 Pastor Bentonit - Att ge någon som begått en kriminell handling ett alternativ är väl knappast utpressning?
------------------------------------------------------------
m00ns Hellre upplyst än nedsläckt says:
November 26th, 2008 at 12:27 am
Marcus R @ 44
Att du fortfarande går på…
Du kanske kan lura ett par stycken ett tag till men dom kommer också gå ut någon dag och se verkligheten. Din föredetta affärs idé är död från grunden. Om säg 5 år kommer ALL ny musik släppas gratis utan att nåt skivbolag varit inblandat. Du är det enda hindret för att det inte kommer gå fortare. Vad ni ska göra med eran “betal musik” är inte nån annan än eran egen biznizz ska inte vi lägga oss i.
Lika lite som ni lägger er i hur dom på Volvo får några pengar alls.

Antingen får ni väl erbjuda er att köpa tillbaks all musik ni inte vill att nån ska kunna lyssna på eller så får ni byta fot och låta folk lyssna på det iaf.

Det där med stöld,tjyveri,piratkopiering eller snatta kommer inga gå på så länge till för det kommer inte att existera om 5år när all musik är gratis.
Att ens lägga tid på att göra lagar och annat skräp för något som gick ur tiden för längesen är bara dumt.
--------------------------------------------------------------
Marcus R says:
November 26th, 2008 at 9:35 am
#47 scaber nestor - Dörren är väl redan öppen? Vi har ju redan privata parkeringsbolag t ex. Vad skiljer deras sätt att böta folk från det som IPRED ska tillåta?
#49 m00ns - Du behöver inte säga ni till mig. Jag jobbar inte i musik- eller filmbranchen heller.
Varför skulle musik- och film vara gratis om 5 år? Vad tror du att ett Metallica-album eller en stor Hollywoodfilm kostar att producera egentligen? Vad tror du att en AAA-datorspelstitel kostar att göra?
#50 Lars - Betalar du bara hyra första månaden och bor gratis för resten av ditt liv sedan eller?
-----------------------------------------------------------------
m00ns Hellre upplyst än nedsläckt says:
November 26th, 2008 at 10:15 am
@ 52 Marcus R
Ni därför du tillhör den gruppen personer som inte förstår. Inget elakt sagt i det.
Det du missar är att det tillverkas tusentals låtar varje dag som läggs ut gratis av dom som själva gjort dom som du fritt kan göra vad du vill med. Så fort den är klar kan den transporteras 1000 tals kilometer på en sekund. Det du talar om är forntid. Upphovsrätt är för dom här nya kreaktörerna bara ett hinder. Om inte det monopol som råder nu hade en sund fri marknad redan vuxit fram.Tom jag har gjort några låtar inga mästerverk kanske men helt gratis och det för evigt.
Upphovsrätt är inget skydd för kreaktören längre den är ett hinder för den marknaden som skulle ha vuxit fram ur den här gratis musiken.Det sätter den monopol liknande upphovsrätten stopp på. Hade den aldrig funnits från början så hade alla kreaktörer kunnat utvecklats fritt och kunnat dela sina alster bäst dom ville. Det kommer ske i vilket fall som helst men det skydd upphovsrätten skulle ha varit gör nu precis tvärtom. Om du kan vara snäll och hålla dig till ett ämne bara för du talar om tre olika brascher och bäst är att vi tar en i taget för det är helt olika problematik och bara i inom musik delen dörvirras dolk att tro att artist och rättighetsinnehavaren och kompositören är samma person. Som det fungerar nu är den som sjunger bara en anställd som får betalt efter det. Ägare till kompositionen är i flesta fall det producerande bolaget som kan leva på en låt i 70år artisten kan ha fått timlön. Att jag ska behöva lära upp dig i alla tre ämnena blir förmycket
------------------------------------------------------------
Marcus R says:
November 26th, 2008 at 10:34 am
#53 m00ns - Vilken artist som helst har redan nu rätt att dela ut sin musik gratis om de vill och som du säger är det många som redan gör det. Skillnaden mellan dem och de som blir piratkopierade är att de har självmant valt att göra så. Vad du förespråkar är att man ska tvinga musiker som inte vill dela ut sin musik gratis, att göra det ändå.
Att upphovsrätt skulle vara ett hinder är något som bara artister som inte kan komma på något själva argumenterar med.
--------------------------------------------------------------
m00ns Hellre upplyst än nedsläckt says:

November 26th, 2008 at 11:02 am
Som sagt antingen vill du inte förstå eller så är du så indoktrinerad att du kan se vad som händer runt omkring dig. Om vi andra slapp Ipred slapp upphovsrätten mm mm. Så skulle dom som ville ha det där då hålla på med det någon annanstans. Var tror du folk skulle gå?
Om man i dagens läge kan sjunga och är hårdrockare tex. Så kliver man in hos att skivbolag och där tar drömmen slut den där hårdrockaren kan komma ut som en sminkad take5 medlem och bara döe att han så gärna vill bli artist så står han där och sjunger nåt han inte vill och som han inte äger. Med tur så får han iaf mat och husrum och slipper sova i bussen. Att han aldrig kommer tjäna rn spänn på det han sjungit in behöver jag väl inte ens nämna. Var friheten finns i det här systemet har jag svårt att se. Sen blandar du ihop artist med upphovsrättsinnehavaren. Vara artist innebär inte att du kan dela ut upphovsrättsinnehavarens låt du som artist har sjungit in. Gissar att du åndå inte kommer förstå det här så: Den gamla musiken du talar om kommer drunkna i all fratis musik som har tillverkats och tillverkas just nu. Om det idag finns 1 gratis låt på 5 betal låtar. Så kommer det i den här takten finnas 1000 gratis låtar på 1 betal låt snart. Vad det innebär förstår du kanske? Bland dom gratis låtarna finns mina 7 redan. Hade vi sluppit den här betal musiken hade vi sluppit alla lagar dom vill införa som ingen vill ha. För mig framstår det väldigt konstigt att en enda snart helt onödig bransch nu också måste ha ännu mer regler än den broms kloss upphovsrätten redan är.
stannar väl här…
------------------------------------------------------------------
m00ns Hellre upplyst än nedsläckt says:

November 26th, 2008 at 12:18 pm
Lägger till en sak i pausen så länge.
Kan nog ta en stund att skriva ett sakligt svar till det innan.
La ut ett kul ihop klipp igår på min sida
Det tog nog inte mer än 5minuter så var det spärrat på google. Kikade runt liye och upptäckte att fler låtar har blivit spärrade.
Att det skulle finnas någon vinst i att göra så är svårt att se. Hade det varit i min “fria värld” hade det inte hänt. Att dom döda artisterna som var på klippen hade något att förlora på att vara med på min sida har jag också svårt att tro. Sen kan jag gissa att det här plötsliga intresset att spärra dom låtarna jag visar upp kan ha något med att jag sakligt försöker förklara vad jag tycker angående ämnet.Mig kvittar det i sig för mig får dom gärna spärra alla betal låtar. Så en ny frisk marknad kan få växa upp.
--------------------------------------------------------------------
Finns det någon som
seriöst tror att jag kommer få ett svar på det ovan?
Men avsaknaden av ett svar är också ett svar.
Men det skulle vara intressant och veta vad dom tänker.

Allt ifrån:
Jinge.se/Nätkriminaliteten och lagarna

Mer från mig i ämnet:
Piratjägar lagen är inte så dum

Aktuellt i ämnet från Aftonbladet
"Skivindustrin plundrar oss artister - inte fildelningen"
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

m00n,m00ns,MooN,m0oN,är,vi sa...

Fick inläggen bortagna av twingly igen....
e fean daxs o skita i det här...