tisdag 16 december 2008

Avlyssnar någon din nät information?

Finns ett program som är gratis i 30 dagar.

Som heter Ping Plotter. Jag har dock använt det längre... Med det kan du se vilken väg dina paket du skickar på nätet tar. Eller du kan så gott det går se vilken väg dina paket åker. Ping plotter är framtaget för att upptäcka/se om det finns några "flaskhalsar! på den väg dina paket tar övertid och även se dina ping tider till tex en utställd/hyrd server, spel server mm.

Från ping plotters sida:

PingPlotter offers some unique value for network monitoring and troubleshooting:

  • Graphically display performance metrics about the route your data takes to a server.
  • Monitor network performance over time, capturing the moments when problems surface.
  • Zoom in on a problem period and construct a compelling case to have someone help you solve a problem.
  • Get notified when there is a network problem.
  • Save data or images, and send to others for review.
  • Troubleshoot without having to call your ISP, allowing you to know about problems before they do.

Att det är ett utmärkt verktyg om man upplever sig ha väldigt dålig fart och vill ha något att visa upp som inte din ISP bara kan skratta åt. För den samlar in och det går att skapa skärmdumpar.

Helt klart är det ett bra i en fight mot sin internet leverantör.

Dropkick Murphys The Warrior's Code


Så även om datalagringen är svår att st0ppa som dom säger i Svd.se/politik. så finns ändå chansen att dom : "Citat" Vågar gå emot EU! Det menar nu allt fler bloggare som kräver att regeringen ska vägra att införa datalagringsdirektivet och låta frågan hamna i EG-domstolen. Samtidigt vill miljöpartiet tillsätta en utredning kring lagens effektivitet. Att stoppa den kontroversiella lagen är dock svårt, säger en EU-expert till SvD.se."

Att verktyget inte duger till att hindra datalagringen. Men du kan se vad du kan hämta din backupp. För bevakar dom dig kan du bevaka dom.

Sen kommer det alltid finnas nån som tycker något annat och att det finns något bättre än ping plotter. Men jag tycker det funkar bra för det jag använder det till, Och har inte hittat något bättre . Det som händer efter 30 dagar är att man får vänta en liten stund innan man kan starta den.

Här finns: Ping Plotter

Mvh

m00ns

Bloggar jag följer: Ett hjärta rött, Alliansuppropet, Oscar.s, Arvid.F, Den Osynliga Patienten, Jan Rume´s Blogg, Svensson, BloggenBent Allians fritt.S Mer intressant

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: